Uprzejmie informujemy, że od dnia 27 listopada 2023 r. Powiatowy Zakład Opieki Zdrowotnej w Starachowicach przystąpił do programu pilotażowego „Dobry posiłek w szpitalu” wprowadzonego Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 25 września 2023 r. dotyczącym edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach.
Dieta podstawowa:
Płatki pszenne na mleku 300 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g
Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g
Masło extra 82% 14 g (MLE,)
Dżem 25 g1 szt
Twarożek 40 g
Mandarynka 150 g
Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
Chleb razowy żytnio-pszenny 25 g
Masło extra 82% 5 g
Szynka z liściem 50 g
Kefir 1,5% tł 150g 1
Dieta podstawowa:
Dyniowa z makaronem* 400 ml
Ziemniaki z tłuszczem () 200 g
Ryba smażona (Dorsz) 70 g
Surówka z kapusty czerwonej z olejem 200 g
Kompot owocowy* z/c250 ml
Surówka z marchwi i jabłka () 150 g
NIP: 664-18-73-185
Regon: 291141752
e-PUAP: /PZOZStarachowice/SkrytkaESP
© 2024 Powiatowy Zakład Opieki Zdrowotnej