Uprzejmie informujemy, że od dnia 27 listopada 2023 r. Powiatowy Zakład Opieki Zdrowotnej w Starachowicach przystąpił do programu pilotażowego „Dobry posiłek w szpitalu” wprowadzonego Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 25 września 2023 r. dotyczącym edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach.
Dieta podstawowa:
• Jogurt naturalny 1 szt
• Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g
• Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g
• Masło extra 82% 14 g
• Szynkowa dębowa drobiowa 60 g
• Pomidor 80 g
• Sałata zielona 20 g
• Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
• Chleb razowy żytnio-pszenny 25 g
• Masło extra 82% 5 g
• Twaróg półtłusty 30 g
Dieta łatwostrawna:
• Barszcz czerwony z ziemniakami 400 ml
• Makaron 200 g
• Sos mięsno-warzywny 150 g
• Brokuł gotowany 200 g
• Kompot owocowy 250 ml
• Jabłko 150
NIP: 664-18-73-185
Regon: 291141752
e-PUAP: /PZOZStarachowice/SkrytkaESP
© 2024 Powiatowy Zakład Opieki Zdrowotnej