- Cukrzyca
- Cukrzyca ciążowa – zasady żywienia
- Dieta bezglutenowa
- Dieta bogatoresztkowa
- Dieta dla chorych ze stomią
- Dieta łatwostrawna
- Dieta łatwostrawna bogatobiałkowa
- Dieta łatwostrawna niskobiałkowa
- Dieta niskocholesterolowa
- Dieta papkowata
- Dieta po ostrym zapaleniu trzustki
- Dieta po resekcji żołądka
- Dieta po usunięciu pęcherzyka żółciowego
- Dieta po zawale serca
- Dieta ubogoenergetyczna
- Dieta w chorobie refluksowej
- Dieta w nadwrażliwości jelit
- Dieta w niedokrwistości
- Kamica żółciowa
- Kamica szczawianowo-wapniowa
- Nadciśnienie tętnicze
- Nadwrażliwość jelita grubego
- Niedoczynność tarczycy
- Odżywianie w dnie moczanowej
- Odżywianie w kamicy nerkowej
- Reumatoidalne zapalenie stawów
- Schorzenia wątroby – zasady diety
- Uchyłkowatość jelit
- Wrzodziejące zapalenie jelita grubego
- Zalecenia w trakcie chemioterapii
- Zalecenia żywieniowe w cholestazie ciężarnych
- Zasady odżywiania kobiet ciężarnych
- Zasady żywienia w szpitalu
- Zalecenia żywieniowe w niealkoholowej chorobie stłuszczenia wątroby
- Zalecenie żywieniowe dla pacjentów z przewlekłą niewydolnością nerek w okresie dializacyjnym